esmaspäev, 10. august 2015

Maasika-apelsinijäätis

Uh kui tore, suvi on lõpuks siin, et jääda :) Ja kellel veel peenral viimaseid maasikaid saada, nagu meil, siis tuleb oma Ebay mahlajäätise vormid jälle käiku lasta ja uut retsepti proovida. Seekord siis maasika-apelsinijäätis, koos mandlipiimaga, retsept ja need kaunid pildid pärit Desinglovefest lehelt.




Koostis:
  • 3 1/2 tassi mandlipiima
  • 2 apelsini, kooritud ja sektoriteks lõigatud
  • 1/2 tassi külmutatud maasikaid
  • 1/2 tassi värskeid maasikaid
  • 2 supilusikat vanilje proteiini pulbrit (vabatahlik)



NB! Retsepti järgides saab 10-12 jäätist.



Lihtsam jäätise variant -
pane kõik komponendid blenderisse ja purusta, kuni segu on kõik ühtlane. Saadud segu vala vormidsse ja külmuta 4-6 tundi. Kui tahad, võid suuremad maasikatükke vormi, segu vahele panna, saad nii mõnusa tükkidega jäätise.





Keerulisem variant ehk kuidas teha kihilist jäätist.
Maasika kiht:

  • 1 tass mandlipiima
  • 1/2 tass apelsinimahla 
  • 1/1 tass külmutatud maasikaid
  • 1/2 tassi värskeid maasikaid 
  • 1 kooritud ja sektoriteks lõigatud apelsin

Purusta blenderis, kuni on ühtlane. Vala klaasi ja pane seniks kõrvale.

Apelsini kiht:

  • 1 tass mandlipiima
  • 1/2 apensini mahla
  • 1 kooritud ja sektoriteks lõigatud apelsin

Jällegi purusta blenderis, kuni on ühtlane. Vala klaasi ja pane seniks kõrvale.

(Soovi korral) Vanilje proteniini kiht
1 1/2 tassi mandlipiima
2 supilusikat vanilje proteiini pulbrit

Sega blendris, kuni on ühtlane. Vala klaasi ja pane seniks kõrvale.

Kihtide tegemine - vala kõige pealt üks kiht vormi ja siis külmuta 30-40 minutit. Tee sama moodi teisi kihte, kuni vormid on täis. Kokku külmuta 4-6 tundi.



See retsept ajas jäätise isu peale :) Vaata ka varasemat postitust maasika limonaadi jäätisest


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...