neljapäev, 2. juuli 2015

Maasika-limonaadi jäätis

Soetasin pea aasta aega tagasi endale Ebay´st (mahla)jäätise valmistamise vormid. Täna on küll õige päev need kasutusele võtta. Kas teil kodus või maal maasikad juba valmivad? Meil igatahes saab juba igapäev peenralt väikse saagi korjata, ideaalne on värketest maasikatest endale üks supper jahutav maius valmistada, näiteks maasika-limonaadi jäätis :) :)




Koostis:

Limonaadi kiht: 
  • 1 1/3 tassi väherasvast jogurtit, kas tavalist või vanilje
  • 1/4 värsket sidruni mahla
  • 5 spl suhkrut
Maasika kiht:
  • 1 pint ehk umbes ca 0,5 kg maasikaid, puhastatud ja viilutatud
  • 1/4 tassi suhkrut
  • 2 spl vett
  • 1 tl sidrunimahla
  • 1 tass tavalist jogurtit
Valmistamine:
Esiteks, tee valmis limonaadi segu. Kuumuta sidrunimahl väikses kausis mikrolaineahjus umbes 45 sekundit ja lisa sinna siis kogu suhkur. Vala saadud segu koos jogurtiga keskmisesse kaussi, sega kuni on ühtlane. Hoia külmikus, kuni asud jäätist valmistama.

Järgmiseks maasika kiht - aja maasikad, vesi ja suhkur keskmise keedupotis keema, umbes viis minutit ja nad peaks olema pehmed. Vala saadud segu ja sidrunimahl köögikombaini ja püreesta, lõpeta enne, kui nad vedelaks hakkaks muutuma. Hoia külmikus, kuni on jahtunud ja siis sega jogurtiga ühtlaseks massiks. 

Võtke jäätise vormid, kasutade tee-või supilusikat, et limonaadi ja maasika kihid saaksid hoolikalt vormidesse. Kui armastad oma limonaadi rohkem magusa kui hapuna, siis kasuta rohkem maasika kihte kui sidrunit. Kui armastad aga hapukamat, siis vastupidi tee sidruni kihte rohkem. Hoia sügavkülmas vähemalt üks öö. Et kiiremini sulatada, aseta vormid korraks sooja vette. Serveeri kohae.

Ja nüüd lastele homseks jäätist valmistama :) 


Need on minu vormid, mis Ebay´st soetasin, neid saad osta ka endale näiteks siit.


Kasutatud retsept Pass the Sushi lehelt

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...